4.9.17
Maślana chałka z macerowana figą, konfiturą figową i kozim serem
Kto lubi chałkę ręka w górę! To jedno z wielu oczywiście moich ulubionych śniadań! Ciepłe pieczywko rozpływające się w ustach i ulubiona figa, wyczekiwana cały rok, po prostu niebo w gębie i aż strach się bać bo mając takie śniadanie, szybko się od stołu nie odchodzi! Biegnijcie do kuchni robić ciasto a za niecałe dwie godzinki będzie Wam tak pachniało, że się nie powstrzymacie od niezjedzenia !
Maślana chałka z macerowana figą, konfiturą figową i kozim serem
Składniki: na 3 chałki
Smacznego:)
Maślana chałka z macerowana figą, konfiturą figową i kozim serem
Składniki: na 3 chałki
- 330g białej maki pszennej T650
- 670g białej maki pszennej T720
- 55g cukru
- 75g żółtek
- 140g jajek
- 75g masła
- 320g wody
- 19g soli
- 25g świeżych drożdży
- żółtko roztrzepane z łyżka mleka
- 100g maki
- 100g cukru
- 100g masła
- konfitura figowa
- kozi ser
- świeże figi ( plastry maceruj 2 godziny w odrobinie octu balsamicznego i miodu )
- balsamico
Smacznego:)