20.7.19
Sernik Bounty
Idealnie chrupiący spód, bardzo równa, gładka struktura sera, pysznie kremowy i mega kokosowy sernik dla zabieganych i do wykonania koniecznie gdy nie chcemy włączać piekarnika!
Sernik Bounty
Składniki: na spód
Sernik Bounty
Składniki: na spód
- 60g mąki pszennej
- 60g mąki kokosowej
- 20g kakao
- 70g cukru trzcinowego
- 70g stopionego masła
Wszystkie składniki mieszamy na kruszonke i wykładamy na spód tortownicy. Dociskamy i pieczemy 15 minut w temperaturze 170'
Składniki na masę serową
- 1kg Twarogu Prezydent z mascarpone
- 200g cukru pudru
- 50ml rumu kokosowego
- 30g wiórków kokosowych
- 400g śmietany kokosowej
- 100g roztopionej białej czekolady
- 20g żelatyny + 90g wody
- Mleczna czekolada do polania wierzchu
Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw do napecznienia. Twaróg zmiksuj z cukrem, wiórkami, czekoladą i rumem. Śmietankę kokosową podgrzej, dodaj do niej namoczoną żelatynę i połącz wszystko z masą twarogową. Wylej masę na upieczony spód i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozpuść czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i wylej na wierzch sernika. Udekoruj wiórkami kokosowymi. Zaparz kawę i zjedz na deser!
Smacznego!
Smacznego!