26.2.19

Bruschetta z awokado i salsą z pomidorów









Bruschetta z awokado i salsą z pomidorów


Składniki: dla 2 osób

  • jedna średnia bagietka
  • 250g pomidorków koktajlowych
  • jedno dojrzałe awokado
  • odrobina soku z cytryny
  • pół ząbka czosnku
  • łyżeczka kremu balsamicznego z gruszek
  • łyżka dobrej oliwy
  • pół pęczka zielonej pietruszki
  • świeżo zmielony pieprz
  • rukola



Najpierw przeciśnij czosnek przez praskę, przełóż go do naczynia i dodaj oliwę. Następnie przekrój wzdłuż bagietkę i delikatnie natrzyj ją oliwą z czosnkiem. Do pozostałej oliwy dodajemy krem balsamiczny oraz posiekaną pietruszkę, mieszamy i odstawiamy do macerowania. W tym czasie wyciskamy trochę soku z cytryny, obieramy awokado, skrapiamy je cytryną i dusimy najlepiej drewnianym widelcem by awokado nie przyjęło koloru z metalu. Z bagietki robimy grzankę na suchej patelni, następni wykładamy na nią awokado, trochę rukoli i salsę z pomidorków. Parzymy kawę i podajemy do łóżka :-)
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

Copyright © 2017 Smaki Alzacji