Kurczak z pieczarkami
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
 - 400g ładnych, białych pieczarek
 - pół łyżeczki płatków chili
 - pęczek pietruszki
 - cebula
 - sól, pierz do smaku
 
Filety oczyszczamy, płuczemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Piekarnik nastawiamy na 180', wkładamy do środka patelnię i czekamy aż  osiągnie odpowiednią temperaturę. Wrzucamy filet z kurczaka i pieczemy aż zrumieni sie z zwierzchu i dojdzie w środku. Przekładamy kurczaka na talerzyk i na tej samej patelni podpiekamy pokrojone pieczarki. Doprawiamy i pieczemy tak długo az zredukuje się płyn. Następnie układamy na pieczarkach kurczaka i pieczemy jeszcze chwilę. Podajemy solo lub z pieczywem lub ryżem lub makaronem...z czym tam lubicie :-) Smacznego!



Bardzo ciekawy i szybki przepis, odpowiedni dla naszej rodziny, bo wszyscy na diecie.
OdpowiedzUsuńJuż same pieczarki wyglądają apetycznie.
OdpowiedzUsuń