Jak przystało na weekend a tym bardziej majowy czyli najdłuższe moje wolne od kilku miesięcy jest i on, torcik! Bez laktozy, z pysznym świeżym środkiem i ukochaną dekoracją z bratków.
Letni torcik malinowy bez laktozy
Składniki: na biszkopt
- 6 jaj
- 270g cukru
- 210g mąki krupczatki
- 40g masła bez laktozy Mlekovita
- 60g mleka bez laktozy Mlekovita
Jaja ubij z cukrem na bardzo puszystą białą masę. Mleko roztop razem z masłem, ostudź. Do ubitych jaj dodaj przesianą mąkę delikatnie mieszając, następnie dolej mleko z masłem i ponownie delikatnie wymieszaj.
Przełóż na blaszkę i piecz 20 minut w temperaturze 180'
Krem maślany:
Białka z cukrem umieść w misie miksera i postaw na parze wodnej. Ubijaj rózgą do czasu aż cukier się rozpuści, następnie mikserem ubijaj na sztywno aż masa stanie się zimna, wówczas dodawaj po kawałeczku masło nie przerywając miksowania. Gdy twoja masa będzie ubita na puch, odłóż jej połowę i do jednej części dodaj maliny dalej ubijając. Upieczony biszkopt przekrój na trzy części, każdą z nich przełóż kremem malinowym, nastepnie włóż do lodówki i po poł godzinie udekoruj wierzch tortu drugą białą połową kremu maślanego. Udekoruj wierzch makaronikami oraz kwiatami.
Smacznego!
Ale bosko wygląda.
OdpowiedzUsuńwww.natalia-i-jej-świat.pl
Dzieki ❤️ a jak smakuje!
UsuńAleż świetnie wygląda :P na lato naprawdę musi być super!
OdpowiedzUsuńFantastycznie się prezentuje na zdjęciach.
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńPrawdziwe cudo, arcydzieło i pewnie smakuje tak niesamowicie jak wygląda :-)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńLetni i bardzo smakowicie wyglądający torcik - super przepis! Wygląda przepięknie, aż szkoda byłoby go zjeść, ale na pewno smakuje wyśmienicie :) Chętnie skorzystam z przepisu
OdpowiedzUsuńTort piękny. Jakiej średnicy tortownica była użyta?
OdpowiedzUsuń