20.7.19

Sernik Bounty

Idealnie chrupiący spód, bardzo równa, gładka struktura sera, pysznie kremowy i mega kokosowy sernik dla zabieganych i do wykonania koniecznie gdy nie chcemy włączać piekarnika!
Sernik  Bounty

Składniki: na spód

  • 60g mąki pszennej
  • 60g mąki kokosowej
  • 20g kakao
  • 70g cukru trzcinowego
  • 70g stopionego masła
Wszystkie składniki mieszamy na kruszonke i wykładamy na spód tortownicy. Dociskamy i pieczemy 15 minut w temperaturze 170'

Składniki na masę serową

  • 1kg Twarogu Prezydent z mascarpone
  • 200g cukru pudru
  • 50ml rumu kokosowego
  • 30g wiórków kokosowych 
  • 400g śmietany kokosowej
  • 100g roztopionej białej czekolady
  • 20g żelatyny + 90g wody
  • Mleczna czekolada do polania wierzchu
Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw do napecznienia. Twaróg zmiksuj z cukrem, wiórkami, czekoladą i rumem. Śmietankę kokosową podgrzej, dodaj do niej namoczoną żelatynę i połącz wszystko z masą twarogową. Wylej masę na upieczony spód i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozpuść czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i wylej na wierzch sernika. Udekoruj wiórkami kokosowymi. Zaparz kawę i zjedz na deser!
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

Copyright © 2017 Smaki Alzacji