Crumble śniadaniowe pełne zdrowia
Składniki:
- ulubione owoce ( u mnie czarna porzeczka, truskawki, morela i czerwona porzeczka)
- 100g Śniadaniowej Klasycznej
- 50g ksylitolu
- 100g mąki pszennej
- 50g mąki migdałowej
- 50g pokruszonego marcepanu
Owoce myjemy, osuszamy i przekładamy do niskich ramekinów.
Śniadaniową roztapiamy, dodajemy obie mąki oraz słodzidło, dorzucamy pokruszony marcepan i zagniatamy kruszonkę tak by stała sie w miarę sypka. Posypujemy wierzch owoców przygotowana kruszonką. Rozgrzewamy piec do temperatury 170' i pieczemy około 15 minut aż wierzch kruszonki się zarumieni. Wykładamy na talerz ramekina i oprószamy ksylitolem w pudrze. Możemy podać owoce z lodami, jogurtem kokosowym lub zjeść solo.
Smacznego!
Takie zdrowe śniadania to ja uwielbiam :) Dzięki za inspirację, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńZdrowe śniadania jak najbardziej na duży plus :)
OdpowiedzUsuń