19.12.15
Galaretka winno jabłkowa idelana jako prezent pod choinkę :-)
Galaretka winna jest po prostu pyszna! kiedy ją przygotowywałam, wyjadałam paluchem z garnka aż zorientowałam się, że jej ubywa - wówczas przestałam :-) powstała specjalnie do naszego wspólnego magazynu kulinarnego, który od jakiegoś czasu tworzymy z blogerkami wielkopolskimi..magazyn możecie zobaczyć oczywiście już w sieci klikając na link http://issuu.com/foodculture/docs/fodd_culture_07online
być może zainspirujecie się którymś z przepisów :-) Galaretka za to jest idealnym własnoręcznym prezentem pod choinkę..wystarczy zapakować w piękne szkiełka, otulić zieloną gałązką i już! Jeśli nie widzieliście najlepszych korzennych pomarańczy do herbaty, które niedawno pojawiły się na blogu to zapraszam tutaj
być może zainspirujecie się którymś z przepisów :-) Galaretka za to jest idealnym własnoręcznym prezentem pod choinkę..wystarczy zapakować w piękne szkiełka, otulić zieloną gałązką i już! Jeśli nie widzieliście najlepszych korzennych pomarańczy do herbaty, które niedawno pojawiły się na blogu to zapraszam tutaj
Galaretka winno jabłkowa
przepis własny
Składniki:
- 1 litr soku jabłkowego
- 1 litr białego wina
- 200g syropu klonowego
Wszystkie
składniki umieścić w garnku o szerokim dnie i gotować na niskim ogniu do
zredukowania płynu przez około godziny. Żeby sprawdzić konsystencję galaretki
należy przełożyć łyżkę płynu na lodowaty talerz i wsunąć na chwilę do
zamrażalnika. Jeśli płyn zastygnie, oznacza że galaretka jest gotowa i można ją
przełożyć do słoika.