15.11.15

Koktajl mango marakuja z aksamitnym tofu

Taki koktajl mogłabym pić każdego ranka. Jest smaczny i pożywny...egzotycznie pachnie moją ukochaną marakują i nadaje się na śniadanie :-) Same plusy!

Tylko robić i pić :-)

Koktajl mango marakuja z aksamitnym tofu
przepis własny

Składniki:
  • 200ml pure z mango ( użyłam takiego )
  • 2 owoce marakui
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 100ml mleka sojowego
  • kostka jedwabistego tofu (użyłam takiego )
  • kilka kostek lodu
Pure z mango, tofu oraz mleko sojowe umieść w naczyniu blendera kielichowego i zmiksuj do połączenia, dodaj nasiona chia oraz kostki lodu i ponownie zmiksuj. Do tak przygotowanego koktajlu dodaj świeże owoce marakui i przemieszaj łyżką by zachować w całości pestki. Przelej do słoików, udekoruj ziołami i podaj.

Smacznego.


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

Copyright © 2017 Smaki Alzacji