Taki koktajl mogłabym pić każdego ranka. Jest smaczny i pożywny...egzotycznie pachnie moją ukochaną marakują i nadaje się na śniadanie :-) Same plusy!
Tylko robić i pić :-)
Koktajl mango marakuja z aksamitnym tofu
przepis własny
Składniki:
- 200ml pure z mango ( użyłam takiego )
- 2 owoce marakui
- 1 łyżeczka nasion chia
- 100ml mleka sojowego
- kostka jedwabistego tofu (użyłam takiego )
- kilka kostek lodu
Pure z mango, tofu oraz mleko sojowe umieść w naczyniu blendera kielichowego i zmiksuj do połączenia, dodaj nasiona chia oraz kostki lodu i ponownie zmiksuj. Do tak przygotowanego koktajlu dodaj świeże owoce marakui i przemieszaj łyżką by zachować w całości pestki. Przelej do słoików, udekoruj ziołami i podaj.
Smacznego.
Brzmi przepysznie :) Mogę wiedziec, gdzie dorwałaś marakuję?
OdpowiedzUsuńPiłabym, oj piłabym :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuń