4.5.15
Bánh mì z wieprzowiną i marynowanymi warzywami
Uwielbiam Bánh mì przede wszystkim za urok i za marynowane warzywa, są po prostu pyszne i kiedy czasem zostają w słoiku na kiedyś tam, i kiedyś rzeczywiście spojrzę na nie kuszącym wzrokiem, są jeszcze lepsze niż zaraz po przygotowaniu ... delikatne i aromatyczne, słodkie, kwaśne i pikantne czyli to co lubię najbardziej! Kto by się nie skusił na takie kolorowe śniadanie, chyba nawet najedzony popadłby w depresję :-)
Bánh mì z wieprzowiną
przepis własny
Składniki:
Bánh mì z wieprzowiną
przepis własny
Składniki:
- 1 bagietka
- marynowane warzywa z tego przepisu klik
- pieczona polędwiczka wieprzowa z tego przepisu klik
- papryka chili pocięta w plasterki
- dużo liści kolendry
- 2 cm kawałek startego imbiru na tarce do cytrusów
- 1 ząbek czosnku startego na tarce do cytrusów
- 1 mała chili bardzo drobno posiekana
- kilka listków kolendry posiekanej
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego