Jaglany koktajl z różą i nasionami chia
Składniki:
- 100g mleka sojowego
- 2 łyżeczki nasion chia + 50g mleka sojowego
- 100g ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżeczki konfitury z płatków róż
Nasionka chia łączymy z mlekiem sojowym i odstawiamy na co najmniej 2 godziny, napęcznieją. Do blendera wrzucamy ugotowaną jaglankę, namoczone nasionka chia, konfiturę i pozostałe 100g mleka sojowego, blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, przelewamy do szklaneczek i wypijamy!
Smacznego :-)
wspaniały koktajl!
OdpowiedzUsuńprzydał by mi się taki koktajl:) smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńu mnie też za pierwszym razem się nie udało ;) zachwalane wszędzie koktajle na mleku kokosowym okazały się zupełnie nie dla mnie. ale warto poszukać swojego ulubionego smaku i sposobu na te cudne ziarenka :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie! Jestem ciekawa, jak smakuje ;)!
OdpowiedzUsuńto musiało być pyszne!
OdpowiedzUsuńJakaś spora moda nastała na koktajle pełne zdrowia. A mnie tak się do nich trudno przekonać...
OdpowiedzUsuńJa koktajle jak najbardziej ale jagły jakoś nie... koktajl najbardziej lubię na kefirze z mleka krowiego - super zdjęcia :P
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takiego koktajlu :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com