26.5.14
Marynowania ciąg dalszy ...dziś papryka!
Zakochana w Weckach, działam dalej..skrupulatnie zaprawiam i cieszę oko :-) W dzisiejszym wydaniu papryka... ostra miniaturowa papryka w zalewie octowej, z dużą ilością czosnku i kolendry.
Przed marynowaniem, ostre papryczki powinny być namoczone na całą noc w solonej wodzie, by zmniejszyć poziom ich ostrości oraz by stały się bardziej podatne na działanie octu, można też nakłuć paprykę by marynata dostała się do środka i uzyskała lepszy smak :)
Marynowana papryka
przepis własny
Składniki: na dwa słoje
Przyjemnego marynowania:)
Przed marynowaniem, ostre papryczki powinny być namoczone na całą noc w solonej wodzie, by zmniejszyć poziom ich ostrości oraz by stały się bardziej podatne na działanie octu, można też nakłuć paprykę by marynata dostała się do środka i uzyskała lepszy smak :)
Marynowana papryka
przepis własny
Składniki: na dwa słoje
- 500g ostrej miniaturowej papryki
- dwie główki czosnku
- 3 łyżki gorczycy
- 2 łyżeczki ziaren kolendry
- 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
- 4 listki laurowe
- łyżka miodu
- sól do smaku
- 1 szklanka octu
- 2 szklanki wody
Przyjemnego marynowania:)