12.1.18
Pieczony łosoś z pomarańczą, nasionami kopru włoskiego i pomidorkami
To chyba mój najbardziej udany łosoś w życiu :-) Po pierwsze nie przepiekłam, jest soczysty i delikatny a po dotknięciu paluchem jest sprężysty juhuuu, po drugie nasiona kopru włoskiego z pomarańczą to po prostu hit no i pomidorki koktajlowe pieczone w oliwie, słodkie, mięciutkie, pyszne! Cóż mogę powiedzieć? Kocham!
Pieczony łosoś z pomarańczą, nasionami kopru włoskiego i pomidorkami
Składniki:
Pieczony łosoś z pomarańczą, nasionami kopru włoskiego i pomidorkami
Składniki:
- 250g świeżego łososia
- pół łyżeczki nasion kopru włoskiego
- pomidorki koktajlowe w oliwie + 2 łyżki oliwy do smażenia (przepis tutaj)
- 2 łyżki klarowanego masła
- sok z połowy pomarańczy
- łyżka miodu
- kilka plastrów pomarańczy do dekoracji wierzchu
- łyżka posiekanej drobno natki pietruszki
- gałązkę rozmarynu