19.10.14
Muszelki w kokosowym sosie z polędwiczką i dynią
Jesienna propozycja z użyciem dyni, ostatnio zresztą mojej ulubionej bo namiętnie używam nie tylko do dań wytrawnych :-) Dziś w połączeniu z kokosem zamiast tradycyjnej śmietanki ... pycha! Trwający remont i wczorajsze jesienne warsztaty zmotywowały mnie do działania nawet w tych trudnych kuchennych warunkach .. nie uwierzycie ale dynię i polędwiczkę kroiłam na desce opartej na zlewozmywaku... znikoma widoczność bo w kuchni poszło jak na złość światło ale jak widać dałam radę i poszło mega szybko, jak nigdy więc mogę dopisać, że jest to danie nie dłuższe niż 30 minut pracy w kuchni! Możecie mi jednak pozazdrościć bo smakuje bardzo smacznie!
Muszelki w kokosowym sosie z polędwiczką i dynią
przepis własny
Składniki: na 5 osób
Muszelki w kokosowym sosie z polędwiczką i dynią
przepis własny
Składniki: na 5 osób
- dwa opakowania muszelek ( użyłam Czanieckich są po 250g )
- 150g dyni
- 200g polędwiczki wieprzowej
- 1 ząbek czosnku
- 1 szalotka
- łyżka czerwonej pasty curry
- 1 łyżeczka curry w proszku
- 1 papryczka chili
- garść drobno posiekanej pietruszki
- puszka mleka kokosowego ( użyłam tylko gęstej części )
- sól do smaku
- plastry suszonego kokosa