Orkiszowe Pola to miejsce w którym znajdziesz informacje związane ze
zdrowiem i sposobami dążenia do niego poprzez mądre, dobre żywienie...
Orkiszowe Pola to miejsce dla zdrowych, którzy pragną swe zdrowie
utrzymać i dla tych, których spotkała choroba lub przewlekłe problemy
zdrowotne a chcą prawdziwie odnowić organizm i wrócić do zdrowia. Trzeba jednak wiedzieć, że
zdrowa żywność, to przede wszystkim hasło marketingowe, bo nie ma
produktu zdrowego dla każdego!
Co służy jednemu, dla innego będzie może
niewskazane. Dodam jeszcze, że Orkiszowe Pola to sklep inny niż wszystkie, nie dość, że zaopatrzony jest w zdrowe produkty to jeszcze ma fachową obsługę, która dopasuje i doradzi indywidualnie produkty dla każdego ... wystarczy, że tam zajrzycie a sami się przekonacie! oprócz tych wszystkich zalet, sklep dysponuje zaplecze warsztatowe umożliwiając uczestnictwo aż 15- stu osobom!
Właśnie tam w miejscu, które jest doceniane przez wielu z nas odbyły się warsztaty w dniu 12 września, które były odpowiedzią na dzisiejszy styl życia a poprowadziła je Maria Hirowska promująca zdrowe odżywianie, odżywianie między innymi bezmięsne ponieważ Maria jest wegetarianką... osoba idealna do prowadzenia takich warsztatów w takim miejscu, zawsze zresztą solidnie przygotowana.
Maria zachęcała do przygotowania zdrowego posiłku, który zamknęłyśmy w plastikowe pudełka i zabrałyśmy na wynos do pracy. Pudełka udostępniła nam firma Lunchbox mając w swojej ofercie niezłą gamę kolorystyczną a każde pudełko można idealnie dostosować do własnych potrzeb, ponieważ w ofercie jest ich mnóstwo! Dziewczyny na warsztatach poznały idee posiłków, które można w łatwy i szybki sposób przygotować i zabrać ze sobą nie tylko zresztą do pracy ale również miały możliwość pracowania z pojemnikami, w których zapakowane posiłki zachowują smak i aromat przez kilka godzin!
Warsztat był podzielony na 3 panele:
-cześć teoretyczną, w której uczestnicy mieli okazje poznać różne techniki i tajniki szybkiego przygotowania posiłków, poznali kilka dróg na skróty, które wcale nie oznaczały kompromisu dla zdrowia i smaku,zapoznali się z zasadami łączenia produktów, tak aby przygotowany posiłek był odżywczy i odpowiadał zapotrzebowaniom naszego organizmu w porze obiadowej.
-w części praktycznej wykonaliśmy wybrane przepisy, które podzielone były na 3 grupy tematyczne: makarony na ciepło i na zimno, dania z patelni oraz kasze. Każde z tych dań charakteryzowało się wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców jak dynia, jarmuż, śliwki, gruszki, brokuły i zioła. Oczywiście w większości potraw królowała mąka orkiszowa!
-w trzeciej części najprzyjemniejszej degustowaliśmy potrawy, zawsze wtedy pojawiają się pomysły jak można je inaczej podać, uczestnicy sami odnajdywali warianty dań które im najbardziej smakują!
Podziękowanie:
Dziękuję za możliwość zobaczenia miejsca znanego jako sklep od innej strony a także za chęć pracowania z pojemnikami na wynos każdemu uczestnikowi :-) Firmie Lunchbox dziękuję za przesłanie ogromnej paczki z produktami, która przekroczyła moje oczekiwania a Tobie Marysiu ... no cóż... jesteś w tej dziedzinie mistrzem, o ile nie w każdej!
Właśnie tam w miejscu, które jest doceniane przez wielu z nas odbyły się warsztaty w dniu 12 września, które były odpowiedzią na dzisiejszy styl życia a poprowadziła je Maria Hirowska promująca zdrowe odżywianie, odżywianie między innymi bezmięsne ponieważ Maria jest wegetarianką... osoba idealna do prowadzenia takich warsztatów w takim miejscu, zawsze zresztą solidnie przygotowana.
Maria zachęcała do przygotowania zdrowego posiłku, który zamknęłyśmy w plastikowe pudełka i zabrałyśmy na wynos do pracy. Pudełka udostępniła nam firma Lunchbox mając w swojej ofercie niezłą gamę kolorystyczną a każde pudełko można idealnie dostosować do własnych potrzeb, ponieważ w ofercie jest ich mnóstwo! Dziewczyny na warsztatach poznały idee posiłków, które można w łatwy i szybki sposób przygotować i zabrać ze sobą nie tylko zresztą do pracy ale również miały możliwość pracowania z pojemnikami, w których zapakowane posiłki zachowują smak i aromat przez kilka godzin!
Warsztat był podzielony na 3 panele:
-cześć teoretyczną, w której uczestnicy mieli okazje poznać różne techniki i tajniki szybkiego przygotowania posiłków, poznali kilka dróg na skróty, które wcale nie oznaczały kompromisu dla zdrowia i smaku,zapoznali się z zasadami łączenia produktów, tak aby przygotowany posiłek był odżywczy i odpowiadał zapotrzebowaniom naszego organizmu w porze obiadowej.
-w części praktycznej wykonaliśmy wybrane przepisy, które podzielone były na 3 grupy tematyczne: makarony na ciepło i na zimno, dania z patelni oraz kasze. Każde z tych dań charakteryzowało się wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców jak dynia, jarmuż, śliwki, gruszki, brokuły i zioła. Oczywiście w większości potraw królowała mąka orkiszowa!
-w trzeciej części najprzyjemniejszej degustowaliśmy potrawy, zawsze wtedy pojawiają się pomysły jak można je inaczej podać, uczestnicy sami odnajdywali warianty dań które im najbardziej smakują!
Podziękowanie:
Dziękuję za możliwość zobaczenia miejsca znanego jako sklep od innej strony a także za chęć pracowania z pojemnikami na wynos każdemu uczestnikowi :-) Firmie Lunchbox dziękuję za przesłanie ogromnej paczki z produktami, która przekroczyła moje oczekiwania a Tobie Marysiu ... no cóż... jesteś w tej dziedzinie mistrzem, o ile nie w każdej!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.