Babeczki dyniowo snikersowe na powitanie jesieni
przepis własny
Składniki:
- 180g masła dyniowego z tego przepisu klik
- 200g mąki pszennej
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 150g brązowego cukru trzcinowego
- 3 całe jajka
- 200g stopionego masła
- 2 łyżeczki cynamonu
- 4 snikersy
Snikersy pokroiłam w plasterki, ułożyłam w kilku foremkach silikonowych na ich dnie, odstawiłam.
Wszystkie inne składniki połączyłam w misie malaksera i wymieszałam do uzyskania jednolitej masy, jajek nie miksujemy na puch ponieważ podczas wypiekania ciasto dość sporo rośnie i wylewa się poza foremki. Foremek silikonowych nie trzeba smarować tłuszczem! Przełożyłam masę do foremek - u mnie 18 sztuk, wierzch dekoruję plastrami snikersów i układam na blaszce. Piekarnik rozgrzewam do 170' i wkładam babeczki na 25 minut. Babeczki, których dno jest wyłożone snikersami będą miały chrupiący karmelizowany wierzch, natomiast te, które wierzch dekorowaliśmy snikersami będą lekko ciągnące. Smacznego!
Cudne.
OdpowiedzUsuńUrzekają wyglądem! :)
OdpowiedzUsuńAle pyszne :-) super przepis na jesienne słodkości :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie, aż szkoda zjadać! A zapewne smakują wyśmienicie... ^^
OdpowiedzUsuńBabeczki tak ładne jak Pani co je zrobiła :) Mmmmm pewnie pycha, pycha !
OdpowiedzUsuń