17.10.14

Tarta śmietanowa z camembertem, kandyzowanym pomidorem i gruszką

Dziś serwuję Wam tartę, jedną z lepszych tart jaką jadłam! Połączenie delikatnej gruszki z camembertem i kandyzowanym pomidorem a wszystko zatopione w gęstej śmietanie ...  przepis powstał dla E.Leclerc markety Poznań/ Śrem zatem zapraszam serdecznie do przepisu na stronie klik
Kompozycja składników to strzał w dziesiątkę... przede wszystkim byłam ogromnie ciekawa kandyzowanego pomidora, którego znajdziecie na sklepowej półce w sklepie Leclerc. Pomidor komponuje się świetnie nie tylko w tartach wytrawno słodkich... jest idealny gdy zjadasz go solo wyciągając bezpośrednio ze słoiczka, ciekawy do jaglanki którą zjesz na śniadanie... można zrobić z nich sałatkę w połączeniu z kozim serem, upiec słodkie ciasteczka i wypić wieczorny koktajl z ich zastosowaniem a wszystko dlatego, że warzywa kandyzowane nie zmieniają swoich właściwości podczas zapiekania czy gotowania gdyż są termostabilne. Warzywa kandyzowane otrzymywane są z warzyw poddanych procesowi wysycenia cukrem dzięki temu bardzo długo utrzymują swą jędrność i w szczególności barwę, która w potrawach przyciąga nasz wzrok ... mój przyciągnęła z pewnością! spójrzcie sami :-)






6 komentarzy:

  1. Mmm.. Wygląda wspaniale, zdjęcie rewelacyjne jak zwykle :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju połączenia słodkich owoców z camembertem, więc ta tarta na pewno przypadłaby mi do gustu!

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię pomidory wszelkiej maści, więc te kandyzowane brzmią super! koniecznie muszę poszukać w Le'Clercu

    OdpowiedzUsuń
  3. jak zawsze ślicznie ;-)
    kolory rzeczywiście kuszą!

    smykwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. ajć, aż mi ślinka pociekła tak apetycznie wygląda

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

Copyright © 2017 Smaki Alzacji