9.5.20

Kurczak Capresse

Obiad idealny #inspirowanenatura z dodatkiem aromatycznej #vegetanatur dla leniwych można by powiedzieć ponieważ przepis naprawdę fajny, bardzo szybki i bardzo łatwy, taki totalnie do pół godziny i już! Bardzo polecam z dodatkiem świeżej podpieczonej w piekarniku bagietki lub focacci jeśli ma być bardziej włosko :-) Smacznego i zabierajcie się do pracy :-)
Kurczak Capresse
przepis własny

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • puszka krojonych pomidorów
  • starta mozzarella
  • 1 łyżeczka Vegeta Natur o smaku kurczaka
  • gałązka rozmarynu
  • świeża bazylia
  • łyżka oliwy 
  • świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Filety oczyść, osusz w ręczniku papierowym i przekrój wzdłuż na pół, następnie dopraw Vegeta Natur o smaku kurczaka oraz świeżo mielonym pieprzem i połóż na rozgrzanej patelni. Dodaj oliwę oraz gałązkę rozmarynu i usmaż na złoty kolor z obu stron. Następnie dodaj krojone pomidory i jeszcze chwilę podsmażaj aż pomidory będą gorące, wtedy dodaj startą mozzarellę, oprósz świeżo mielonym pieprzem i udekoruj świeżymi listkami bazylii. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!

Przepis bierze udział w konkursie #durszlakXvegetanatur

28 komentarzy:

  1. Fajny przepis a bazylia i rozmaryn to moje ulubione zioła.dziękuje

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.Kolejnym razem będzie porcja podwójna.Dziękuje.

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste w przygotowaniu ,aromat wszystkich ziół jeszcze roznosi się po całej kuchni.

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis szybki , łatwy i można bezpośrednio z patelni jeść .Będzie wypróbowany przy najbliższej biesiadzie rodzinnej .

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo szybko się robi , a jeszcze szybciej zjada .Polecam bo naprawdę smaczne .

    OdpowiedzUsuń
  6. Wciągnęli wszyscy ani się nie obejrzałam, ha. Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajnie wygląda , a smakuje chyba jeszcze lepiej .Widzę , że dużo ziół jest i przypomina trochę spaghetti .

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam jednogarnkowe dania , bo czasu brak jak zawsze .Jest syte i przepyszne .Nic nie zostało , a miało być na dwa dni .

    OdpowiedzUsuń
  9. Rozmaryn i bazylia to moje ulubione przyprawy , dodał bym jeszcze odrobine czosnku który także u nas wszyscy domownicy uwielbiają .Ciekawe danie , zrobię w niedziele .Dziękuję .

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo fajny przepis na kurczaka, mam coś podobnego, ale jednak nie...

    OdpowiedzUsuń
  11. Szybkie, proste i przepyszne. Polecam z czystym sumieniem bo u nas przynajmniej raz w tygodniu jest robione, szybko się przyrządza, a jeszcze szybciej znika.

    OdpowiedzUsuń
  12. smaczne i jednogarnkowe danie, polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jesteśmy na diecie po Świątecznym obżarstwie i chyba to będzie odpowiedni przepis. Bardzo lubię szybkie i konkretne, a nie skomplikowane dania.

    OdpowiedzUsuń
  14. w końcu znalazłem ciekawy portal gdzie nie jest potrzeba rejestracji i logowania

    OdpowiedzUsuń
  15. Fajne szybkie, a do tego mało kaloryczne i można zjeść bezpośrednio z patelni.

    OdpowiedzUsuń
  16. Leniwy to ja raczej nie jestem, ale bardzo lubię szybkie nieskomplikowane dania, a do tego tak smaczne i jednogarnkowe.

    OdpowiedzUsuń
  17. Super przepis , mam zamiar zrobić w takiej odsłonie kurczaka na pierwszy dzień Świąt. Dość łatwy i w jednym garnku, a to coś co mi pasuje.

    OdpowiedzUsuń
  18. U nas w domu zioła to podstawa. Bardzo ładnie wygląda i fajnie, że w jednym garze.

    OdpowiedzUsuń
  19. Mega przepis, zabieram się w ten weekend za wypróbowanie go :) Fajnie wygląda, pewnie tak samo smakuje :):)

    OdpowiedzUsuń
  20. Dzięki za ciekawy artykuł.
    preparat do dezynfekcji

    OdpowiedzUsuń
  21. created impulse spending by companions.
    Awesome post! I've been trying to come up with a good internet business idea for a while. Instead, I have come up with a great non-internet business idea, which kind
    top 520 UK local citations listing and directories for a local SEO sites

    OdpowiedzUsuń
  22. U nas w domu zioła to podstawa. Bardzo ładnie wygląda i fajnie, że w jednym garze.

    OdpowiedzUsuń
  23. Jak Ty robisz takie piękne zdjęcia ...

    OdpowiedzUsuń
  24. Świetny blog. Sam osobiście uwielbiam takie danie podczas oglądania filmów na CDA. Polecam każdemu kto ma ochotę obejrzeć dobre kino tym bardziej z... Dubaju :D

    OdpowiedzUsuń
  25. Ależ mi to smakowało. Całe wciągnięte przed telewizorem. Akurat oglądałem Cyrano cały film wpisuje się w klimat dania obłędnia.

    OdpowiedzUsuń
  26. Podsyłam kobiecie, kocha te przepisy ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

zBLOGowani.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi zobacz moją galerię na mniamspinka.pl Durszlak.pl
Copyright © 2017 Smaki Alzacji