Gotowałam oczywiście nieco krócej niż na opakowaniu.. u mnie 7 minut..
Spaghetti ze szparagowo pietruszkowym pesto i cukinią
przepis własny
Składniki: na pesto ( możecie podejrzeć tutaj )
- 1/2 pęczka łodyżek zielonych szparag ( użyłam tych dolnych )
 - 1/2 pęczka pietruszki
 - 1/2 pęczka kopru
 - 5 dużych listków bazylii cytrynowej
 - 1/2 papryczki chili
 - 2 ząbki czosnku
 - 5g startego parmezanu
 - oliwa z pestek winogron
 - sok z połowy cytryny
 - garść pestek dyni
 - garść migdałów bez skórek
 - sól, kolorowy pieprz ( do smaku)
 
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy do uzyskania pulpy. Jeśli masa jest za gęsta to proponuję dodać oliwy. Pesto przełożyć do słoiczka i udekorować wierzch.
Dodatki:
- Makaron spaghetti Omnomnom gotowany u mnie 7 minut
 - surowa cukinia pokrojona julienne
 - parmezan do posypania wierzchu
 - listek cytrynowej bazylii
 
Dodaję do konkursu:


bardzo apetyczne zdjęcia! :)
OdpowiedzUsuńtalez pelen witamin.zapraszam na mojego bloga : leonard300.blog.interia.pl
OdpowiedzUsuńPiękne danie i piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńI wspaniale zielono :)
fajny blog
OdpowiedzUsuń