Gotowałam oczywiście nieco krócej niż na opakowaniu.. u mnie 7 minut..
Spaghetti ze szparagowo pietruszkowym pesto i cukinią
przepis własny
Składniki: na pesto ( możecie podejrzeć tutaj )
- 1/2 pęczka łodyżek zielonych szparag ( użyłam tych dolnych )
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1/2 pęczka kopru
- 5 dużych listków bazylii cytrynowej
- 1/2 papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 5g startego parmezanu
- oliwa z pestek winogron
- sok z połowy cytryny
- garść pestek dyni
- garść migdałów bez skórek
- sól, kolorowy pieprz ( do smaku)
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy do uzyskania pulpy. Jeśli masa jest za gęsta to proponuję dodać oliwy. Pesto przełożyć do słoiczka i udekorować wierzch.
Dodatki:
- Makaron spaghetti Omnomnom gotowany u mnie 7 minut
- surowa cukinia pokrojona julienne
- parmezan do posypania wierzchu
- listek cytrynowej bazylii
Dodaję do konkursu:
bardzo apetyczne zdjęcia! :)
OdpowiedzUsuńtalez pelen witamin.zapraszam na mojego bloga : leonard300.blog.interia.pl
OdpowiedzUsuńPiękne danie i piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńI wspaniale zielono :)
fajny blog
OdpowiedzUsuń