Twójlunchbox dzięki któremu są wykonane zdjęcia :) w ogóle wszystkie ich pojemniki są fajne!
przepis własny
Składniki: na 6 osób
- 250g fasoli mung
- 1,5l wywaru z warzyw
- 1 łyżka kurkumy
- 1 łyżka curry w proszku
- 1 łyżeczka zmiażdżonych nasion kolendry
- 1 łyżeczka kozieradki w ziarenkach
- 3 nasionka kardamonu
- 1 długi pieprz indyjski
- garść kolendry i zielonej pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka grubo pociętej czerwonej papryczki chili
- sól, pieprz do smaku
Zagotować wcześniej przygotowany wywar z warzyw.
Wsypać całą fasolkę mung i zmniejszyć ogień do minimalnego.
Dodać wszystkie przyprawy i gotować aż fasolka nieco się rozgotuje
Podawać gorącą, można na środku zrobić kleksa z jogurtu naturalnego.
Smacznego!
Ja poproszę taką na wynos! Podać adres na priv?
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, na pewno smaczne:D
OdpowiedzUsuńZielono mi!
OdpowiedzUsuń