Te pomidorki są idealne do pizzy, porannej kanapki a także do wyjadania z samego słoika! Rewelacja- polecam każde pieczone pomidory!
Pieczone pomidorki koktajlowe z czosnkiem, tymiankiem i malinowym octem balsamicznym
przepis własny
Składniki:
- 2 kobiałki pomidorków koktajlowych
- malinowy ocet balsamiczny
- plasterki czosnku
- odrobina cukru trzcinowego
- tymianek
- dobrej jakości oliwa
Pomidorki przekrawaj na połówki, następnie ułóż je na blaszce spryskanej oliwą. Dodaj plastry czosnku, tymianek, skrop octem balsamicznym oraz cukrem i piecz w 100' przez około 1,5h oczywiście doglądając pieca - małe pomidorki szybciej się wysuszą.! Przełóż upieczone pomidorki do słoiczków - u mnie 8 sztuk, dodaj pieczony czosnek i tymianek i zalej dobrej jakości oliwą. Zakręć słoik i zagotuj przez 5 minut by dobrze się zamknął. Smacznego!
Uwielbiam takie pomidorki, a jak są jeszcze swojej produkcji to już w ogóle rewelacja :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńJa tez lubie robić papryczki tak ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają! Potrawie sobie wyobrazić zapach pieczonych pomidorków roznoszący się w całym domu ;)
OdpowiedzUsuńJak one muszą pachnieć!
OdpowiedzUsuńczysty likopen
OdpowiedzUsuńkto od kogo ukradł ?
OdpowiedzUsuńhttps://cookit.pl/przepis/176768/Pieczone+pomidorki+koktajlowe+z+czosnkiem%2C+tymiankiem+i+malinowym+octem+balsamicznym