No i proszę jak się jesiennie tutaj zrobiło...cały czas teraz dyniowo, w końcu sezon trwa a w domu dynię chyba nawet polubili. Powiem Wam tak...nie jestem jakimś mega miłośnikiem trufli, no cóż są tacy co się zachwycają, to tak jak niektórzy kochają surowe ryby a inni wręcz nienawidzą...na całe szczęście nienawiści do trufli nie mam, zjem, oczywiście że zjem ale żeby czuć tę cenę na podniebieniu to chyba mnie jeszcze nie dopadło ale...uwaga, małe ale :-) pasta truflowa, którą mi podarowano wykorzystałam jako dodatek do śmietanowego sosu i konkretnie dyni całkiem nieźle się komponuje i muszę przyznać, że po raz pierwszy czułam się zaskoczona...może moje podniebienie zaczyna rozpoznawać te bujne kwoty :-) haha
Moje ravioli z pieczoną dynią i dużą ilością parmezanu to prościzna i bardzo szybkie danie, które bierze udział w konkursie #Ambition...wystarczy, że dzień wcześniej upieczecie dynię a potem przerobicie na puree, dodacie świeżo starty parmezan i doprawicie solą i pieprzem...i co, dużo roboty? a gdzie tam!
Ravioli z dyniowym farszem i sosem śmietanowo truflowym
przepis własny
Składniki: na farsz
- szklanka puree z pieczonej dyni
- 1/4 szklanki świeżo startego parmezanu
- sól, pieprz do smaku
Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.
Składniki: na sos śmietanowo truflowy
- 180g śmietanki 24%
- 2 łyżki pasty truflowej
- sól, pieprz do smaku
Śmietankę podgrzewaj na patelni by odrobinę ją zredukować, dodaj pastę truflową i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: na ciasto
- 2 szklanki mąki pszennej T450
- 1 szklanka wrzącego mleka
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- szczypta soli
Mąkę i sól wsyp
do malaksera, zagotuj mleko które dolej do mąki i wyrabiaj ciasto hakiem do
momentu aż zacznie odchodzić od boków i jest ładne elastyczne.
Lekko podsyp blat mąką, przykryj ciasto ściereczką by nie wyschło i pozwól mu
odpocząć przez dobre pół godziny. Rozwałkuj ciasto na blacie dość cienko, wykrój kółka i
nadziewaj farszem dyniowym. Przed zlepieniem oprósz farsz świeżo tartym parmezanem i dopiero połącz oba krążki. Zagotuj wodę z dużym garnku i partiami gotuj pierożki.
Piękne zdjęcia! Zapraszam do nas na www.kcalmar.com ;)
OdpowiedzUsuńTe zdjęcia są cudowne! Ravioli musi być naprawdę dobre! Zapraszam na swój blog kulinarny. https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne !
OdpowiedzUsuńAdmiring the hard work you put into your site and detailed information you offer. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.
OdpowiedzUsuńI enjoy you because of all of your effort on this website. Betty enjoys going through investigations and it’s really obvious why. Most people notice all regarding the lively form you render sensible suggestions on your web blog and therefore foster response from some other people on that issue so our own daughter is without a doubt starting to learn so much. Enjoy the rest of the year. You are carrying out a splendid job.
OdpowiedzUsuńInterestig blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make myy blog shine.
OdpowiedzUsuńHi there everybody, here every one is sharing such familiarity, thus it’s pleasant to read this blog, and I used to go to see this webpage everyday.
OdpowiedzUsuńGreat post. I used to be checking continuously this blog and I’m inspired!
OdpowiedzUsuńmgwin88 ทางเข้า คาสิโนออนไลน์อันดับหนึ่งของเมืองไทย
OdpowiedzUsuńI read a article under the same title some time ago, but this articles quality is much, much better. How you do this..
OdpowiedzUsuńTry to check my webpage :: 풀싸롱
(freaky)
Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to exchange solutions with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.
OdpowiedzUsuń야한동영상
대딸방
외국인출장
스포츠마사지
카지노
oncasino
OdpowiedzUsuńHow long have you been blogging for? you make blogging look easy.
OdpowiedzUsuńThe overall look of your web site is great, as well as the content!Feel free to visit my website;
OdpowiedzUsuńIts like you learn my thoughts!
OdpowiedzUsuńYou appear to understand so much about this, like you wrote the book in it or something.
OdpowiedzUsuńThanks for sharing insightful article. Traffic Ticket Lawyer Fairfax VA
OdpowiedzUsuń"Smakialzacji is a cultural phenomenon where flavors blend seamlessly, creating a symphony on the palate. It embodies culinary artistry, combining diverse ingredients and techniques to evoke sensations beyond taste. It's an exploration of taste, texture, and aroma, elevating dining experiences to unforgettable heights."
OdpowiedzUsuńdivorce new jersey