29.1.13

Kanapka z pieczoną polędwiczką

Dziś kanapka z pieczoną polędwiczką...Rafał zajął się mięsiwem, w końcu robi to najlepiej...a ja przygotowaniem kanapki. Niezła para w kuchni :) Kanapki z polędwiczką są po prostu pyszne, lekko słodkawe, lekko kwaskowe czyli tak jak lubię. Śniadanie niedzielne wyjątkowo idealne...można przygotować taką kanapkę z kurczakiem, do tego sos musztardowy i jest super! Polecam, jadłam, pyszne! Manuel brakuje mi Ciebie :))
Kanapka z pieczoną polędwiczką
według Rafała

Składniki:
  • 200g polędwiczki wieprzowej
  • 1 łyżka miodu
  • sok z połowy cytryny
  • sól,pieprz
  • chili
  • 1 cm świeżego imbiru
  • oliwa z oliwek ( do smażenia )
*dodatkowo: świeży zielony ogórek, odrobina papryczki chili, kilka listków zielonej pietruszki,    bagietka

Przygotowanie:
Miód, cytrynę, chili, imbir oraz sól i pieprz łączymy razem. Nacieramy marynatą polędwiczkę, odstawiamy na około 20 minut, następnie smażymy w całości na oliwie z oliwek. Po usmażeniu odkładamy polędwiczkę by odpoczęła, kroimy i układamy na podpieczone wcześniej kawałki bagietki lub bułki przekładając na przemian ogórkiem i zieloną pietruszką.
Smacznego :))

22 komentarze:

  1. mmm wygląda na soczystą i smaczną! ja bym taką chętnie zjadła z ogórkiem małosolnym (nie wiem czemu ;p)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam!
    Do tego domowy chleb...
    Takie mięsa piekę raz w tygodniu.
    Nie jadamy wędlin.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no niestety nie miałam domowego ale bagietka tez była pyszna :)

      Usuń
  3. piękna i aromatyczna szynka, świetnie Ci wyszła:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mojemu facetowi ...to nie moje dzieło, ja tam nie potrafię :))

      Usuń
  4. Wspaniała polędwiczka Ci wyszła :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jednym słowem kanapka na bogato !! ;)

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  6. Niby nic, a jednak rozpustnie. Mmm pięknie się ta polędwica prezentuje.

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak niewiele potrzeba, żeby zwykłą kanapkę ze sklepową wędliną zamienić na coś tak wyjątkowego!
    Pycha:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak, masz całkowitą rację...fakt jest taki, że rzeczywiście domowa wędlina jest nieco inna niż sklepowa:)

      Usuń
  8. Cudowna kanapka! A ta polędwiczka tak idealnie przygotowana... Super masz Męża :)

    OdpowiedzUsuń
  9. mmmmm... pysznie! prawdziwa uczta mięsożercy takiego jak ja:))))

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam takie kanapki! Wyglądają bosko :)
    Ściskam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja od kilku dni również je uwielbiam...i nawet lubię je przygotowywać :)

      Usuń
  11. mniam mniam :D mi najbardziej brakuje waszych kłótni
    teraz przez Ciebie musze iść coś zjeść patrząc na te zdjęcie zrobiłem się tak głodny jak bym dwa dni nie jadł :P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

Copyright © 2017 Smaki Alzacji