przepis własny
Składniki: na 18 sztuk
- 2 jajka
- 100g cukru
- 2 łyżki Tahini naturalnego (użyłam Primavika)
- 100g puree dyniowego
- 100g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g roztopionego masła
- łyżeczka cynamonu
Rozgrzej
piekarnik do 200⁰C
Przesiej przez sitko mąkę i proszek do pieczenia.
Ubij jajka z cukrem na puszystą masę, dodaj tahini i ubijaj jeszcze przez chwilę, dodaj
dynię, wymieszaj. Następnie dodaj pozostałe składniki oprócz masła i
ponownie wymieszaj.
Dodaj masło, wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę
Posmaruj formę masłem i nałóż ciasto. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180⁰C.
Wyjmij z formy upieczone magdalenki i ostudź na metalowej kratce. W tym czasie przygotuj dobą kawę, usiądź wygodnie w fotelu i skosztuj jesienną magdalenkę :-) Smacznego!
piękne zdjęcie! A magdalenki na pewno super smakują :) Dużo zdrówka życzę :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Kasiu :-)
Usuń