4.11.15

Rydze smażone z tofu w stylu orientalnym

Rydze smażone z orientalnymi składnikami smakują wybornie! Są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz błyskawiczne...wystarczy odrobina sosu sojowego, olej ryżowy, kilka listków kolendry i tofu a Twoje danie zamieni się w ulubiony posiłek! Polecam :-)

Rydze smażone z tofu w stylu orientalnym
przepis własny

Składniki:
  • 5 średniej wielkości rydz
  • 100g tofu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 plasterki chili drobno posiekanej
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki oleju ryżowego Oleofarm
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • pieprz do smaku 
Na gorący olej wrzuć posiekaną chili, pokrój tofu w kostkę i dodaj do pachnącej chili, smaż aż tofu się zrumieni z każdej strony, następnie dodaj oczyszczone rydze i posiekany czosnek nie przerywając smażenia, można zmniejszyć nieco ogień by nie spalić delikatnego czosnku. Dodaj sos sojowy, dopraw do smaku odrobiną pieprzu, dorzuć posiekaną kolendrę, delikatnie przemieszaj i podaj gorące z pieczywem. Smacznego!

Kulinarne wyprawy z Olejami Świata

5 komentarzy:

  1. A skąd Ty te rydze ? Wyglądają wybornie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piekne rydze! Musi być pyszne... Ja robię z tofu "gulasz" orientalny z jabłkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurde skąd Wy te grzyby bierzecie. U mnie w lesie pustki, nawet na straganach posucha. Eh!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

zBLOGowani.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi zobacz moją galerię na mniamspinka.pl Durszlak.pl
Copyright © 2017 Smaki Alzacji