Jak widzicie kilka świeżych produktów, dobra woda i można wyczarować fajny wieczorny koktajl.. kto nie przejmuje się zbytnio dietą tak jak ja, może sobie na taki rarytas pozwolić!
Tropical yellow beets & Perrier
przepis własny
Składniki: na 3 porcje
- 5 średnich żółtych buraków
- 1 duży ananas
- 1 spory grejpfrut
- 1 cytryna
- 50ml wody gazowanej Perrier
- 40ml Likieru Malibu na każdą szklaneczkę
Buraki obierz i przeciśnij przez wyciskarkę by otrzymać czysty żółty sok. Ananasa obierz i podziel na kawałki oddzielając twardy rdzeń , który również przeciśnij przez wyciskarkę, resztę ananasa pokrój na kostki. Grejpfrut i cytrynę wyciśnij w urządzeniu do wyciskania cytryn, dodaj do soku z buraków i wymieszaj łyżką, następnie przelej do blendera kielichowego i dodaj pokrojonego w kostkę ananasa. Powstanie gęsty koktajl, dodaj kostki lodu i zmiksuj ponownie. Rozlej do szklanek, dodaj po 40ml likieru Malibu i podaj :-)
moje ulubione
OdpowiedzUsuń