przepis własny
Składniki:
- 1 duży pomidor zielono żółty,
- 1 pomidor malinowy,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- garść Rukoli,
- garść roszponki,
- 50g sera feta,
- sól, pieprz,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- cząstka limonki.
Przygotowanie:
Pomidorki pokrój w cząstki, delikatnie umyj roszponkę oraz ukolę, osącz na papierowym ręczniku, pokrój fetę na kosteczki. Na talerzu rozłóż ukolę i roszponkę, poukładaj pokrojone pomidorki, porozrzucaj fetę i dopraw pieprzem, oliwą oraz sokiem z limonki. Smacznego.
Pomidorki pokrój w cząstki, delikatnie umyj roszponkę oraz ukolę, osącz na papierowym ręczniku, pokrój fetę na kosteczki. Na talerzu rozłóż ukolę i roszponkę, poukładaj pokrojone pomidorki, porozrzucaj fetę i dopraw pieprzem, oliwą oraz sokiem z limonki. Smacznego.
Feta - uzależniłam się ostatnio od niej :)
OdpowiedzUsuńok, tylko czekamy na lato i pachnące pomidory :)
OdpowiedzUsuńJak pięknie podana! Kilka prostych składników, a sałatka nagle przenosi gdzieś na wakacje na południe Europy :)
OdpowiedzUsuń