pomysł własny
Składniki: na bagietki dla 2 osób
- bagietka średniej wielkości
- kalarepa
- pomidor
- bundz góralski
- oscypek góralski
- szczypior
- sól, pieprz
- 120g świeżego miękkiego masła, najlepiej śmietankowego
- pół łyżeczki grubej soli morskiej
- 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- garść świeżego drobno posiekanego szczypiorku
Bagietkę przekrój na pół po jej długości, włóż do piekarnika nagrzanego do 200' na 5 minut lub jak wolisz do tostera na grzanki. Ciepłe grzanki posmaruj twardym czosnkowym masłem, obłóż kalarepą, dwoma rodzajami sera, pomidorem i posyp grubo pokrojonym szczypiorem, dopraw do smaku solą i pieprzem i zwyczajnie zjedz! Uważaj z solą...masło czosnkowe miało jej dodatek więc najpierw posmakuj a później ewentualnie dodaj kolejną dawkę soli :-)
Smacznego!
Mniam :) Takie śniadania to ja rozumiem :D
OdpowiedzUsuń