Paprykarz jaglany polecam wegetarianom, weganom i bezglutenowcom :)Mam nadzieje, że i Wam posmakuję tak jak nam :))
Paprykarz z kaszą jaglaną
wg Olgi Smile
Składniki:
- pęczek włoszczyzny
- koncentrat pomidorowy
- 1 – 1,5 szklanki kaszy jaglanej
- 3 cebule
- 50 ml oleju
- 3-4 pomidor
- sól
- czarny pieprz
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka pikantnej papryki
Paprykarz domowy robiłam, ale nigdy nie próbowałam z kaszą, ciekawy pomysł.
OdpowiedzUsuńsycący dość z kaszą :)
Usuńwygląda pysznie :) czegoś takiego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńa to spróbuj zrobić nawet z połowy porcji coby się przekonać :)
UsuńWygląda patetycznie! bardzo optymistyczne śniadanie:)))
OdpowiedzUsuńMiało być Apetycznie, oczywiście, głupi telefon pozmienial :P
Usuńspoko:) to śniadanie dla Ciebie Gosia!
UsuńŚniadaniowo-kolacyjne pyszności:-)
OdpowiedzUsuńto prawda bo można i na kolacje..pewnie!
UsuńMałgosiu szczerze mówiąc nie jadłam nigdy paprykarza bo tak mi się źle kojarzył. Składniki w tym Twoim bardzo mi się podobają. Muszę kiedyś wypróbować.
OdpowiedzUsuńmi się źle kojarzy ten z rybą...same ości i grzbiety...ten jest dobry i polecam:)
UsuńO kurczak. Idealna propozycja. Tym bardziej, że uwielbiam tzw. pasty kanapkowe. Na pewno kiedyś wypróbuję.
OdpowiedzUsuńto bardzo dobrze, że wreszcie coś ode mnie wypróbujesz! pastę muszę zrobić jeszcze z tuńczyka bo nie robiłam :)
UsuńRównież się do niego przymierzam :)
OdpowiedzUsuńcieszę się, jest dobry więc nic nie tracisz:)
UsuńPparykarz kojarzy mi się z wykopaliskami, zawsze jadałam go na wykopie... mimo, że ten z puszki był dość paskudny to sentyment pozostał, dlatego lepszą jego wersję domową z chęcią popełnię.
OdpowiedzUsuńta wersja będzie bardziej sentymentalna niż puszkowa :) więc gotuj, smaruj, jedz i myśl o tym jak fajnie było na wykopie :)
Usuńcikawie napisane
OdpowiedzUsuń