Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
przepis własny
Składniki: na spód (wyjdą dwa spody)
- 60g masła pokrojonego w plastry
- 50g cukru
- 1 jajko
- 120g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki: na wierzch sernika
- puree z jednego mango
- 200g mascarpone
Składniki: na masę serową
- 500g sera twarogowego ( użyłam z kubełka )
- 3 jajka
- 120g cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- jeden pokrojony w kostkę owoc mango
- jeden owoc marakui
- sok + skórka z jednej limonki
Chciałabym Wam jeszcze
przypomnieć, że na hasło ZDROWE-GOTOWANIE macie 10% zniżki na produkty
#Ambition w sklepie Dajar. Polecam!
Tort serowy bez pieczenia | Na zdrowie!
Tort serowy bez pieczenia | Na zdrowie!
Chciałabym Wam jeszcze
przypomnieć, że na hasło ZDROWE-GOTOWANIE macie 10% zniżki na produkty
#Ambition w sklepie Dajar. Polecam!
Tort serowy bez pieczenia | Na zdrowie!
Tort serowy bez pieczenia | Na zdrowie!
Chciałabym Wam jeszcze
przypomnieć, że na hasło ZDROWE-GOTOWANIE macie 10% zniżki na produkty
#Ambition w sklepie Dajar. Polecam!
Tort serowy bez pieczenia | Na zdrowie!
Tort serowy bez pieczenia | Na zdrowie!
Chciałabym Wam przypomnieć,że na hasło "Zdrowe Gotowanie" jest 10% zniżki na produkty #Ambition w sklepie Dajar
Wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Dziękuję bardzo i polecam wypróbować :-)
UsuńDo takiego sernika pasuje dobra herbatka lub kawa, my taką przyrządzamy na wodzie przefiltrowanej przez filtr molekularny z naturalną mineralizacją, całe nasze gotowanie zyskuje na smaku i zdrowiu dzięki tej wodzie.
OdpowiedzUsuńfajny wpis
OdpowiedzUsuńwitam, wiem , że przepis swoje lata ma, ale trafiłam na niego ostatnio i robiłam sernik. Niestety w przepisie nie ma co zrobić z cukrem i skrórką i sokiem z limonki? domyślnie dodałam je do sera i mąki ziemniaczanej i wymieszałam, bo dopiero po dodaniu mango w kostce zauważylam, że nie mam cukru i skórki z limonki. Na szczęscie sernik wyszedł. Bardziej miałam problem z masą mango mascarpone, ponieważ zrobiłam wg przepisu, a masa nie zrobiła się sztywna a lejąca i rzadka. więc była niejako ociekającą z sernika polewą, też niewygodnie się kroiło, ale koniec końców smakowo dobre :) jeżeli chodzi o mango to dla laika też będzie problemem "1 mango", bo w sklepach jest mango małe ok300g, a jest duże, gotowe do zjedzenia, które waży ok. aż 700g!
OdpowiedzUsuń