Sztabki z owocami liofilizowanymi
przepis własny
Składniki:
- 130g czekolady 70%
- Owoce liofilizowane ( u mnie truskawki )
Rozpuść
czekoladę w kąpieli wodnej do temperaury 50 - 60C. Mieszaj delikatnie przez 10 minut
utrzymując ciągle wyznaczoną temperaturę.
Rozpuszczoną czekoladę łyżeczką przekładać na papier do pieczenia, następnie na wierzch czekolady układać owoce liofilizowane i wstawić na czas zastygnięcia do lodówki. Nie wstawiamy na dłużej sztabek do zamrażalnika, ponieważ staną się matowe - czekolada może być przez chwilę "szokowana" w zamrażalniku ale nie przez długą chwilę bo szkoda waszej pracy!
Rozpuszczoną czekoladę łyżeczką przekładać na papier do pieczenia, następnie na wierzch czekolady układać owoce liofilizowane i wstawić na czas zastygnięcia do lodówki. Nie wstawiamy na dłużej sztabek do zamrażalnika, ponieważ staną się matowe - czekolada może być przez chwilę "szokowana" w zamrażalniku ale nie przez długą chwilę bo szkoda waszej pracy!
Jakoś nie przepadam za owocami liofilozowanymi :)
OdpowiedzUsuń