31.12.15

Sylwester z Perrierem i moja zabawa z drinkami :-)

Dzisiaj Sylwester... niektórzy składają sobie wyzwania i obietnice na kolejny rok, inni przygotowują rarytasy na tą szczególną noc a jeszcze inni bawią się w fotografowanie drinków ...co tam, raz w roku można się pobawić solidnie ze smakami w szklance :-) Dzisiaj propozycja dla dorosłych a cała zabawa z Perrierem :-)

Drink Espresso Barocco
przepis własny

Składniki:
  • 40ml Likieru Espresso Barocco 
  • 40ml likieru Amaretto
  • kostki lodu
  • woda gazowana Perrier
  • ziarenka kawy
  • kostka gorzkiej czekolady
Do szklanki nałóż kostki lodu, dodaj powoli po ściance likier czekoladowo kawowy, następnie delikatnie dolej likier Amaretto  również po ściance szklanki i dopełnij gazowaną wodą Perrier nalewając ją po kostkach lodu tak by woda pozostała na górze szklanki. Udekoruj wierzch ziarenkami kawy oraz kostką czekolady.

Drink cytrusowy z kandyzowaną wiśnią
przepis własny

Składniki:
  • 25ml syropu barmańskiego bananowego
  • 40ml wódki Finlandia limonkowej
  • kostki lodu
  • woda gazowana Perrier
  • plaster cytryny
  • 1 mandarynka
  • kandyzowana wiśnia do dekoracji
Do szklanki nałóż kostki lodu, plastry cytrusów oraz pomiędzy kostki lodu wciśnij dekoracyjnego owocowego szaszłyka, następnie dodaj syrop, pomału dolewaj wódkę i dopełnij wodą gazowana Perrier.
Drink ziołowy zawrót głowy
przepis własny

Składniki:
  • 40ml Ginu 
  • 100ml toniku
  • woda gazowana Perrier
  • świeże gałązki melisy
  • cukier trzcinowy dekoracyjny
  • plastry cytryny
  • kostki lodu
Do szklanki wciśnij świeże gałązki melisy, dołóż kostki lodu oraz plastry cytryny, wciśnij pałeczkę z cukrem trzcinowym, następnie wlej Gin oraz tonik i dopełnij wodą gazowaną Perrier.



6 komentarzy:

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

zBLOGowani.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi zobacz moją galerię na mniamspinka.pl Durszlak.pl
Copyright © 2017 Smaki Alzacji