24.3.18

Naleśniki z czerwoną pomarańczą

Idealne naleśniki o poranku to najlepszy weekend jaki można sobie wymarzyć. Uwielbiam te chwile i mogłabym tak caluteńki tydzień. Do przygotowania tego cudnego śniadania przekonała mnie paczka prosto z Włoch w której było całe mnóstwo tych pięknie czerwonych, pachnących pomarańczy i naprawdę bardzo się cieszę, że udało mi się przygotować takie królewskie śniadanie! Polecam i Wam z całego serca bo przepyszne :-)

Naleśniki z czerwoną pomarańczą
przepis powstał przy współpracy z Smaki Południa

Składniki: na ciasto naleśnikowe
  • 125g mleka
  • 2 jajka
  • 80g maki pszennej
  • 60g soku z czerwonych pomarańczy
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
Wszystkie składniki przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować na jednolitą, płynną masę. Na koniec dodać otartą skórkę z połowy pomarańczy i delikatnie wmieszać ją do płynnego ciasta naleśnikowego.

Dodatki:
  • Czerwona pomarańcza
  • twarożek z wanilią
  • miód leśny
Pierwszy naleśnik usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni i jednej łyżce oliwy. Wylewać strużką ciasto na patelnie i szybkim, zdecydowanym ruchem rozprowadzić masę po powierzchni. Smażyć chwilę z obu stron. Naleśniki zwijamy w trójkąt, przekładamy na talerzyki, dodajemy plastry czerwonych pomarańczy i podajemy z waniliowym serkiem oraz leśnym miodem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

Copyright © 2017 Smaki Alzacji