Czy są bardziej proste ciasteczka do kawy niż palmiery? chyba nie! Jakie dobre były:)
Palmiery z czekoladą i orzechami laskowymi
przepis własny
Składniki: wyszło mi 20szt
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 120g kremu czekoladowego np: nutelli
- 80 g orzechów laskowych (rozdrobnionych malakserem )
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Ciasto francuskie rozłożyć, rozsmarować na całej powierzchni krem i posypać rozdrobnionymi orzechami. Zawinąć jeden
brzeg do wewnątrz, następnie zawinąć podobnie drugi, żeby spotkały się
pośrodku ciasta, zwilżyć je w tym miejscu wodą i docisnąć. Ostrym nożem
pokroić ciasto na plastry, położyć w odstępach na blasze i lekko
docisnąć łopatką. Posypać cukrem i piec ok. 10 min. w temperaturze 180'C
Smacznego:)
jak pysznie wyglądają;)!
OdpowiedzUsuńsą pyszne- polecam!
UsuńNigdy takich nie robiłam, chyba musze spróbowac. :)
OdpowiedzUsuńja też po raz pierwszy i rzeczywiście myślałam, że one trudne są a robiłam je w zasadzie ok 7 minut :)
UsuńBajeczne!
OdpowiedzUsuńdzięki:)
Usuńchrupałabym z ochotą, mimo że do świąt planowałam się trochę poodchudzac, aby potem się objeść.. heh ;)
OdpowiedzUsuńnie ma sensu odchudzać się przed świętami! to już lepiej po :) a te ciastka to takie lekkie dość, więc nie wydaje mi się by po 2 sztukach było tragicznie!
UsuńWyszły Ci wspaniale... Wzorcowe!!
OdpowiedzUsuńwcale się nie starałam:)
UsuńProste? A wcale na takie nie wygladają. Pewnie przez kształt. Piękne są, niewiarygodnie piękne.
OdpowiedzUsuńproste jak diabli!
Usuńo tak!:) poproszę jednego:)
OdpowiedzUsuńczęstuj się nawet dwoma:)
UsuńPięknie wyglądają :) śliczne jest to zdjęcie :) ach!
OdpowiedzUsuńJa robiłam takie zawijaski z cynamonem, cukrem i orzechami - też polecam :)
Uściski :)
a cynamon uwielbiam :)
UsuńTam, gdzie jest nutelka, tam Ja jestem !
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy serdecznie
Tapenda
to ciekawe bo nie przybiegłaś:)
Usuń