Czary mary i jest...
kolorowa, wiosenna, pyszna, krucha tarta.
Bardzo lubię tarty, przyjemnie się je robi,
fajnie wyglądają i można je jeść kiedy się tylko chce...
na śniadanie, na obiad, na deser czy kolację.
Akurat tę wersję serwowałam z sosem czosnkowym.
Było pysznie!
Tarta z zielonymi szparagami, kozim serem i mozzarellą.
mojego przepisu
Składniki i przygotowanie kruchego ciasta- klik
Składniki: na farsz
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 kulka mozzarelli
- 125g twarożku koziego
- 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30%
- 1 jajo
- sól, pieprz
- 3 rzodkiewki
Przygotowanie:
Twarożek ucieramy z jajkiem i śmietanką. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wykładamy masę serową na lekko podpieczonej tarcie, układamy pokrojoną na cienkie plastry mozzarellę, zielone szparagi (za długie końcówki pokroić na kawałki i posypać wierzch). Ozdobić plastrami rzodkiewki, piec w nagrzanym piekarniku do 170'C ok 20-25 minut.
Smacznego!
Dodaję do akcji:
Dawno nie widziałam czegoś tak pięknego! Musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńoo dziękuję za miły komplement :)
UsuńAleż pysznie wygląda! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńByła wspaniała. również pozdrawiam:)
Usuńcoś pięknego i zapewne smacznego :)
OdpowiedzUsuńja lubię, uwielbiam :)
Usuńwygląda pysznie na maksa!!!:))) te rzodkiewieczki dodają jej uroku:)))
OdpowiedzUsuńdziękuję Gosiu:)
UsuńCóż za pyszności wyczarowałaś Gosiu!
OdpowiedzUsuńumiem czarować co?
UsuńGenialnie! I jak zawsze pięknie i dużo. Mój leń za to rozwija się na maksa.
OdpowiedzUsuń-----------------------------------
Zapraszam:
Para w kuchni.
Na turystyczny szlak!
nie no...jaki leń? przecież widzę, że działasz!
UsuńTarta przepiękna!
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuńszparagi kładzie się bez gotowania? tylko umyć i już?
OdpowiedzUsuńtak, ja wkładałam bez gotowania ale możesz je blanszować przez 1 minutę :)
Usuń