według Rafała
Składniki: na 3 sztuki
- 3 bułki wiejskie
- 400g mielonej wołowiny
- 2 cebule
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka sambalu
- 1 łyżeczka octu
- 2 ogórki konserwowe pokrojone w plastry
- 1/2 świeżego ogórka pokrojonego w plastry
- 1 pomidor pokrojony w plastry
- 3 grube grillowane plastry jabłka
- sałata
- majonez
- ketchup
Wołowinę uformuj ( Rafał jakoś specjalnie jej nie przegniata tylko stara się żeby było widać zmielone ślimaki}, dopraw na wierzchu solą i pieprzem i usmaż na suchej patelni. Bułkę przekrój i podsmaż również na suchej patelni do chrupkości, gdy już taka będzie przygotuj burgera... na spód wyłóż odrobinę majonezu oraz ketchupu, następnie grillowane jabłko, usmażoną wołowinę, plaster sera, plaster pomidora, ogórki, karmelizowaną cebulę i sałatę. Smacznego.
Musiały być pyszne!
OdpowiedzUsuńno akurat te Rafałowi się rzeczywiście udały :-)
UsuńAle pięknie podane.
OdpowiedzUsuńdziękuję :-)
UsuńO tak! Genialnie wygląda tan cheesburger, aż chyba też dzisiaj na niego pójde :)
OdpowiedzUsuńnie idź!!! zrób sama !! :-)
Usuńo maaaatko, ślinotok murowany! ja już popadłam w ten hipnozy stan.
OdpowiedzUsuńKarmelitko był pyszny..sama mam slinotok jak na niego patrzę :-)
Usuńwyglądają pysznie, przepis wypróbuję na pewno! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, wypróbuje na weekend majowy gdy przyjdą znajomi
OdpowiedzUsuń