Curry z kalafiora i szpinaku
mojego przepisu
Składniki: na 4 porcje
- 1/2 kalafiora
- 250g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 400ml mleka kokosowego
- 2 łyżki czerwonej pasty curry
- 1/2 szklanki bulionu z warzyw
- garść zielonej pietruszki
Kalafior ugotować al' dente w bulionie warzywnym, dodać pastę curry, posiekaną papryczkę chili oraz zmiażdżony czosnek, gotować 5 minut, następnie wlać mleko kokosowe i wrzucić szpinak oraz natkę pietruszki.Gotować jeszcze przez ok 3 minuty i od razu podawać.
Smacznego!
Pycha, lubię takie smaki :)
OdpowiedzUsuńtakie zwykłe i szybkie danie a jakie dobre:)
UsuńRobiłam bardzo podobne - przepyszne!
OdpowiedzUsuńja też uważam, że pyszne!
Usuńbardzo ciekawe połączenie, ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńspróbuj i się przekonaj..zachęcam:)
UsuńCurry z kalafiorem to za mną chodzi od dawna, ale jakoś nie mogę się zmobilizować. Tym bardziej, że staram się korzystać z młodych ziemniaków - póki są.
OdpowiedzUsuń-----------------------------------
Zapraszam:
Para w kuchni.
Na turystyczny szlak!
Bierz się do roboty i rób curry z młodych ziemniaków bo Ci uciekną!
Usuńwszystkiego najlepszego
OdpowiedzUsuń