Nie ma to jak wkręcić się w pieczenie chleba. Robię to już od wielu lat, to fakt ale chleb to wciąż dla mnie wielka zagadka, wielka niewiadoma. Moje pieczenie mnie satysfakcjonuje, cieszy i daje ogromną radość, pole do popisu, chęć nauczenia się czegoś nowego bo przecież możemy korzystać z innych mąk, innej hydracji, prowadzić inaczej zakwas, obserwować rozrost i w ogóle wciąż analizować. To jest piękne i bardzo mnie cieszy że tego doświadczam :-) Chleb Tartine więc przepis znajdziecie u wujka google, jedyne co to zamieniłam mąki i korzystałam pół na pół z mąki pszennej T650 oraz mąki włoskiej Barilla T00.
Chleb ma bardzo soczysty, sprężysty miękisz, jest delikatny i zjada się go na jedno posiedzenie :-)
Chleb musi być przepyszny.
OdpowiedzUsuńJest bardzo pyszny :-)
UsuńYou are terrific. I like this remarkable things, Keep it up and keep on writing
OdpowiedzUsuńI like to see some other posts on the same subject! Very useful informative info!!
OdpowiedzUsuńI must thank you for the efforts you’ve put in writing this blog. Awesome!
OdpowiedzUsuńI am hoping to view the same high-grade blog posts from you. Keep on Writing
OdpowiedzUsuńYour creative writing abilities inspired me to get my own blog. Thank you
OdpowiedzUsuń