MENU

14.4.20

Chleb pszenny na zakwasie

Nie ma to jak wkręcić się w pieczenie chleba. Robię to już od wielu lat, to fakt ale chleb to wciąż dla mnie wielka zagadka, wielka niewiadoma. Moje pieczenie mnie satysfakcjonuje, cieszy i daje ogromną radość, pole do popisu, chęć nauczenia się czegoś nowego bo przecież możemy korzystać z innych mąk, innej hydracji, prowadzić inaczej zakwas, obserwować rozrost i w ogóle wciąż analizować. To jest piękne i bardzo mnie cieszy że tego doświadczam :-) Chleb Tartine więc przepis znajdziecie u wujka google, jedyne co to zamieniłam mąki i korzystałam pół na pół z mąki pszennej T650 oraz mąki włoskiej Barilla T00.
Chleb ma bardzo soczysty, sprężysty miękisz, jest delikatny i zjada się go na jedno posiedzenie :-)

8 komentarzy:

  1. You are terrific. I like this remarkable things, Keep it up and keep on writing

    OdpowiedzUsuń
  2. I like to see some other posts on the same subject! Very useful informative info!!

    OdpowiedzUsuń
  3. I must thank you for the efforts you’ve put in writing this blog. Awesome!

    OdpowiedzUsuń
  4. I am hoping to view the same high-grade blog posts from you. Keep on Writing

    OdpowiedzUsuń
  5. Your creative writing abilities inspired me to get my own blog. Thank you

    OdpowiedzUsuń
  6. This is such a great resource! I’ll be bookmarking it for future reference.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

zBLOGowani.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi zobacz moją galerię na mniamspinka.pl Durszlak.pl
Copyright © 2017 Smaki Alzacji