5.11.14

Delikatna kremowo jabłkowa roladka w awokado

Propozycja na przystawkę według mnie bardzo elegancka i pięknie się prezentująca. Kremowy serek połączony z kwaśnym jabłkiem i awokado, skropiony sokiem z cytryny to niezły zespół ... rolka idealna!
Delikatna kremowo jabłkowa roladka w awokado
przepis własny

Składniki:
  • 2 owoce awokado
  • opakowanie naturalnego kremowego serka Apetina
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • limonka do dekoracji + listki pietruszki
Przygotowanie:
Owoce awokado wydrążyć z pestki bardzo delikatnie by go nie uszkodzić. Obrać ze skórki i przełożyć do naczynia z sokiem cytrynowym. Rozłożyć folię spożywczą na drewnianej desce, następnie nożem do filetowania ryb pokroić bardzo cienkie plastry awokado układając je na folii tak by plastry nachodziły na siebie. Przesmarowujemy ułożone plastry kolejną dawką soku z cytryny i przykrywamy na czas przygotowania kremowego farszu drugim kawałkiem folii spożywczej. Serek przekładamy do naczynia, jabłko oieramy i kroimy na bardzo drobną kosteczkę, resztę awokado, które podczas krojenia się uszkodziły, bądź zostały nam końcówki, również kroimy na drobną kostkę, wszystko doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do połączenia się składników. Zdejmujemy folię spożywczą z ułożonego awokado i nakładamy kremowo jabłkowy farsz. Zawijamy farsz w roladce, smarujemy wierzch cytryną i owijamy w folię. Chłodzimy w lodówce około 40 minut do godziny, następnie ostrym nożem kroimy rolki, dekorujemy je limonką oraz listkiem pietruszki i podajemy jako zimną przystawkę. Smacznego!



Dania z serkami kremowymi

17 komentarzy:

  1. Zarówno pomysł, jak i zdjęcia genialne! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. prosto, zdrowo, szybko, smacznie :) mi więcej do szcześcia nie potrzeba !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. szybko ??

      Usuń
    2. wystarczy się dobrze zorganizować i będzie szybko :-) przecież to tylko pokrojenie awokado ostrym nożem, zamarynowanie, wymieszanie farszu i zawinięcie :-)

      Usuń
  3. jak widziałam zdjęcie na fejsie, to się zastanawiałam co to jest to zielone! a to awokado.. super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzieło sztuki! Cudownie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawe informacje i fajny blog

    OdpowiedzUsuń
  6. Podoba mi się Twój styl pisania

    OdpowiedzUsuń
  7. No takie jedzonko bym sobie zjadł, wygląda bardzo smacznie. dobre sushi !

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.

INSTAGRAM

zBLOGowani.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi zobacz moją galerię na mniamspinka.pl Durszlak.pl
Copyright © 2017 Smaki Alzacji