Na dzisiejszą pogodę polecam tylko czekoladę..na gorąco!
Czekolada na gorąco
przepis własny
Składniki:
- 500 ml mleka u mnie 3,2%
- 250ml śmietany kremówki 36% ubitej na sztywno
- 140 gram drobno połamanej gorzkiej lub mlecznej czekolady ( u mnie Bellarom )
- szczypta gruboziarnistej soli
- szczypta chili
Rozgrzej mleko i czekoladę w średniej wielkości rondlu, aż zacznie się
gotować, dodaj sól oraz chili, zmniejsz ogień i gotuj, regularnie mieszając przez 3 minuty.Przelej do filiżanek, dodaj na wierzch po dwie łyżeczki ubitej śmietany, delikatnie przemieszaj i podawaj od razu gorącą. Smacznego:)
Poproszę :)
OdpowiedzUsuńno, przed snem akurat, magnez wyciszy słodycz ukoi:)
OdpowiedzUsuńRaz na jakiś czas pozwalam sobie na takie czekoladowe szaleństwo :-)
OdpowiedzUsuńMmm, pychota :)
OdpowiedzUsuńCudownie podana!
OdpowiedzUsuńZ dodatkiem soli i chilli musi być przepyszna:)
OdpowiedzUsuńi pomyśleć, że jeszcze nigdy nie piłam czekolady na gorąco... serio !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda