Rillettes wieprzowe
podpatrzone u Kamili
Składniki:
- 500 g łopatki wieprzowej
- 500 g surowego boczku wieprzowego
- 300 g smalcu
- 100 ml wody
- 4 gałązki tymianku ( przyprawa Kamis )
- 3 liście laurowe
- 4 goździki
- 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Ale kanapa! :)) Poprosze jedna. Tylko tak dokladnie posmarowana :))
OdpowiedzUsuńhaha dobre...no posmaruję Ci ładnie, równiutko, dokładnie :))
Usuńteż mnie kusił ten przepis u Kamili! już się nie mogę doczekać, aż będę mogła sobie trochę pofolgować dietetycznie:)
OdpowiedzUsuńGdybym tak mogła folgować zawsze to dodawałabym 5 przepisów dziennie a ja i tak się oszczędzam mimo, że jednak gotuję często:) a Ty kochana niebawem zaczniesz swoje folgowanie:))
Usuńo, dzięki za przepis - dostałam słoiczek rilletes od znajomych z Francji i bardzo mi smakowało . Zrobię sobie na bank, bo uwielbiam takie smarowidła :)
OdpowiedzUsuńa bardzo proszę i polecam:)
Usuńsmarowidło bardzo zachęcające, jadłam do tej pory kupne, takie domowe musi być sto razy lepsze:)))
OdpowiedzUsuńno z pewnością!!!
Usuńoj zjadłabym taki pajdę.
OdpowiedzUsuńCzęstuj się :)
Usuńbardzo lubie, szczególnie w zimne dni ...
OdpowiedzUsuńdołączam do lubienia:)
UsuńWprawdzie jadłam tylko kupne, smakowało genialnie ale wyglądało trochę inaczej, było mniej rozdrobnione, mniej brązowe a bardziej różowe, myślisz że to zasługa saletry, którą dodają do gotowego?
OdpowiedzUsuńNie mam zielonego pojęcia gdyż jadłam po raz pierwszy, to prawda, że mocno rozdrobniłam ale osobiście wolę właśnie takie, jedyne czego mi w moim Rillettes brakuje to smalczyk na wierzchu mięsa, który niepotrzebnie wymieszałam po rozdrobnieniu...za drugim razem będzie lepiej :)
UsuńJuż tu byłam dzisiaj, ale weszłam sobie jeszcze raz popatrzeć. Tak ładnie wygląda.... :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
a dziękuję bardzo, miło mi:)
UsuńHej, laska, nominowałam Cię! ^^ http://www.gruszkazfartuszka.pl/nagroda-liebster-blog/
OdpowiedzUsuńno skoro tak :)) postaram się odpowiedzieć na te 11 pytań:)
UsuńHmmm, może przymierzę się na Święta. Trzeba się zastanowić. I widze tu jeszcze więcej pieknych zdjęć. Ehu!
OdpowiedzUsuńPolecam tłusto a dobrze...chociaż zimą:)
UsuńDusić pod przykryciem?
OdpowiedzUsuńtak
Usuńciekawie napisane
OdpowiedzUsuń