Spring roolsy w wersji curry
Składniki:
- 200g fileta z indyka
- 1 czerwona papryka
- pół średniej cukinii
- gałązki kolendry
- cieniutko krojona świeża papryczka chili
- 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur z curry
- 40g makaronu ryżowego
- papier ryżowy
Paprykę pokrój na bardzo cienkie paseczki. Z cukinii za sprawą urządzenia spiralnego przygotuj paski makaronu. Makaron ryżowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Filet z indyka natrzyj przyprawą Vegeta Natur z curry i upiecz w piekarniku, następnie odstaw do ostygnięcia i pokrój na cienkie plastry. Papier ryżowy namocz w wodzie (każdy płatek po kolei) nałóż odrobinę makaronu, pociętą paprykę, spiralki cukinii i indyka curry. Na wierzch sypnij posiekaną chili i dodaj gałązki kolendry. zwiń papier dociskając go tak by w środku nie zostało zbyt dużo pustego miejsca zawijając boki papieru do środka.Tak przygotowane rolki ułóż na papierze do pieczenia, wówczas jest małe prawdopodobieństwo , że się nie przykleją od spodu. Gdy już wszystkie rolki są zrolowane, przekrój każdą na pół i ułóż na platerze. Posyp dodatkowo chili oraz kolendrą. Smacznego!
Też będę robić jutro ☺
OdpowiedzUsuńPolecam, są bardzo smaczne i zdrowe :-)
UsuńO jakie kolorowe smakowitości.
OdpowiedzUsuńwww.natalia-i-jej-świat.pl
a jakie pyszne! Chodziły za mną od dawna :-)
Usuń