Rydze smażone z orientalnymi składnikami smakują wybornie! Są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz błyskawiczne...wystarczy odrobina sosu sojowego, olej ryżowy, kilka listków kolendry i tofu a Twoje danie zamieni się w ulubiony posiłek! Polecam :-)
Rydze smażone z tofu w stylu orientalnym
przepis własny
Składniki:
- 5 średniej wielkości rydz
- 100g tofu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 3 plasterki chili drobno posiekanej
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki oleju ryżowego Oleofarm
- kilka gałązek świeżej kolendry
- pieprz do smaku
Na gorący olej wrzuć posiekaną chili, pokrój tofu w kostkę i dodaj do pachnącej chili, smaż aż tofu się zrumieni z każdej strony, następnie dodaj oczyszczone rydze i posiekany czosnek nie przerywając smażenia, można zmniejszyć nieco ogień by nie spalić delikatnego czosnku. Dodaj sos sojowy, dopraw do smaku odrobiną pieprzu, dorzuć posiekaną kolendrę, delikatnie przemieszaj i podaj gorące z pieczywem. Smacznego!
A skąd Ty te rydze ? Wyglądają wybornie :)
OdpowiedzUsuńPyszne rydze :)
OdpowiedzUsuńPiekne rydze! Musi być pyszne... Ja robię z tofu "gulasz" orientalny z jabłkiem :)
OdpowiedzUsuńKurde skąd Wy te grzyby bierzecie. U mnie w lesie pustki, nawet na straganach posucha. Eh!
OdpowiedzUsuńAż zjadłabym takie tofu :)
OdpowiedzUsuń