Bagietka z wędzonym łososiem i tatarem z truskawek
przepis własny
przepis własny
Składniki:
- Mała bagietka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100g wędzonego łososia
- Ocet balsamiczny
- 200g truskawek
- szczypta brązowego cukru
- dojrzałe awokado
- sok z połowy cytryny
- świeże listki kolendry
Przygotowanie:
Przygotuj tatar z truskawek: Pokrój na drobne kawałki
truskawki, oprósz szczyptą brązowego cukru, dodaj łyżkę soku z cytryny i skrop
octem balsamicznym.
Awokado pokrój na plastry i przełóż do miseczki z sokiem z
cytryny, delikatnie zamieszaj i odstaw.
Bagietkę pokrój na ukośne grube plastry, skrop ją oliwą i
wsuń na chwilę do nagrzanego do 180’ piekarnika, nie pozwól by się spiekły. Na
gorącą bagietkę układaj po kolei łososia, pokrojone w plastry awokado, tatar z
truskawek i listki kolendry. Wszystko skrop delikatnie octem balsamicznym.
Podaj tak jak lubisz, gorące lub zimne!
Alez pysznie! Podkradam kromeczke na sniadanie :)
OdpowiedzUsuń