Muffiny z rabarbarem i truskawką
Składniki: na 12 szt
- 180g mąki pszennej
- 80g cukru
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 100g oleju słonecznikowego
- 80g maślanki
- 2 jaja
- rabarbar oraz kilka truskawek
- cukier puder do oprószenia wierzchu
Wszystkie mokre składniki przełożyć do misy malaksera, wymieszać i dodać składniki suche. Wymieszać tylko do połączenia składników. Wyłożyć blaszkę do muffin papilotkami, nałożyć do każdej masy do 3/4 wysokości, na wierzch dodać owoce i posypać płatkami migdałów. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 170' i piec około 20 minut bądź do tz suchego patyczka.
Smacznego!
Dzięki Gin :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe :O <3
OdpowiedzUsuńFajne i bardzo ładnie podane. Smaku się domysłam i aż mi ślina cieknie.
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają w tych ascetycznych papilotkach :)
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie i pewnie też tak smakują :)
OdpowiedzUsuń