Daktyle nadziewane kozim serem
Źródło: Tapas
Składniki:
- 12 daktyli
- 120g sera koziego typu fromage
- szczypta pieprzu cayenne
- sól morska
- odrobina oliwy z oliwek
- 3 łyżki soku z cytryny
- kilka gałązek świeżego tymianku
- 100g szynki Szwarcwaldzkiej
- wykałaczki
Daktyle wypestkować i nieco naciąć wzdłuż. Ser wymieszać do gładkiej konsystencji. Daktyle napełnić serem, posypać pieprzem cayeńskim i solą. Każdy daktyl owinąć plasterkiem szynki i przymocować gałązkę tymianu. Daktyle ułożyć na blasze, skropić olejem i zapiekać w piekarniku 10 minut. Gorące pokropić sokiem cytrynowym. Najlepsze ciepłe :)
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńsą świetne:)
UsuńPychota!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTak, tak, tak!!!
OdpowiedzUsuńo tak. to jeden z tych smaków, który na pewno by mi pasował.
OdpowiedzUsuńdobrze napisane
OdpowiedzUsuń