Dziś wersja lekka, bez szczególnego sosu czy śmietany...oliwa, szpinak i krewetki moje ulubione!
Jest pikantnie, Weekendowo więc jest dobrze:)
przepis własny
Składniki:
- 250g makaronu łazanki firmy Belli
- 200g szpinaku baby
- 200g krewetek tygrysich
- 1/2 łyżeczki chili w płatkach
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Na rozgrzaną patelnie wlać odrobinę oliwy z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chili, przesmażyć przez chwilę, dodać krewetki i na średnim ogniu smażyć aż nabiorą różowego koloru, doprawić solą i pieprzem, wrzucić przygotowany makaron, wymieszać i chwilę smażyć aż makaron będzie gorący, dodać szpinak i po minucie ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerze i od razu podawać.
Smacznego:)
jak to wszystko pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńszkoda Łucjo, że już nic nie zostało:)
UsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję tusiu!
Usuńcałkiem przypadkowo trafiłam na Twój blog szukając ciekawych przepisów na przyjęcie :)
OdpowiedzUsuńznalazłam tyle inspiracji, że nie wiem na który przepis się zdecydować ;p
pozdrawiam serdecznie!
Miło mi bardzo takie słowa czytać:) Dziękuję i zapraszam częściej:)
UsuńJakież to inne od tradycyjnej wersji z zasmażaną kapustą, za którą nie przepadam. A tu aż ślinka cieknie.
OdpowiedzUsuńa ja uwielbiam kapuściana wersje! chętnie bym zjadła tylko nie chce mi się już robić:))
UsuńWyglądają mega pysznie :)
OdpowiedzUsuńZakochałam sie w Pani blogu, zdjęcia są przepiękne i tak apetyczne, że mam ochotę wszystko wypróbować .... zaczynając od tego przepisu na łazanki ze szpinakiem i krewetkami :-)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło i dziękuję*)
OdpowiedzUsuń