tag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post7103327305604309819..comments2024-03-27T08:37:38.784+01:00Comments on Smaki Alzacji : Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami polane karmelizowanym poremMałgorzata Ziółkowskahttp://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-306402898204426582019-12-11T23:08:16.355+01:002019-12-11T23:08:16.355+01:00Sekretem udanego ciasta na pierogi jest dodanie do...Sekretem udanego ciasta na pierogi jest dodanie do niego łyżki roztopionego masła :) ciasto idealne! Nie omieszkam jednak spróbować gorącego mleka :)Aganoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-85766681051174438192019-01-03T17:13:52.331+01:002019-01-03T17:13:52.331+01:00Najlepsze pierogi :)Najlepsze pierogi :)www.recenzjefarmaceuty.plhttps://recenzjefarmaceuty.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-76543663194955644282017-10-20T16:47:30.524+02:002017-10-20T16:47:30.524+02:00Pierogi faktycznie bardzo dobre:) a co do ciasta? ...Pierogi faktycznie bardzo dobre:) a co do ciasta? no cóż... ja dodaję gorącą wodę i moim zdaniem efekt jest ten sam co z mlekiem:)GM Fortehttps://dobretabletki.pl/gm-forte/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-86270976891353220742016-04-22T14:29:15.899+02:002016-04-22T14:29:15.899+02:00Polecam gryczany farsz z twarogiem i miętą! Wspani...Polecam gryczany farsz z twarogiem i miętą! Wspaniały smak.Iga z Dietmaphttp://dietmap.pl/pl/przepisy/lista-przepisow/3139-pierogi-z-kasza-gryczananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-36374165447163039322014-02-19T13:03:32.598+01:002014-02-19T13:03:32.598+01:00Właśnie jem :) Jest przepysznie :) Dziękuję za prz...Właśnie jem :) Jest przepysznie :) Dziękuję za przepis :*Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02292798833235969911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-79834412561760150452013-09-11T19:44:40.364+02:002013-09-11T19:44:40.364+02:00Tak bardzo mi się Twój przepis spodobał,że postano...Tak bardzo mi się Twój przepis spodobał,że postanowiłam go wypróbować. Efekt możesz zobaczyć na moim Blogu <a href="http://monikabielawa1.blogspot.de" rel="nofollow">Niezapomniane smaki</a> Zapraszam i pozdrawiam :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14117989506090591727noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-3457744024464305322013-03-14T12:56:46.527+01:002013-03-14T12:56:46.527+01:00Mmm, to chyba to, czego szukałam :). W mojej kuchn...Mmm, to chyba to, czego szukałam :). W mojej kuchni> gotowanie dla Hiszpanów, promocja Polki, cz. II :).(Chciałam zrobić ruskie, ale przyjaciółka nie lubi sera, zresztą tutaj nawet nie ma takiego prawdziwego twarogu). Pozdrawiam!Polaca Malahttps://www.blogger.com/profile/14634588506778676993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-14628768012292172072013-02-07T19:07:39.126+01:002013-02-07T19:07:39.126+01:00ja robiłam kiedyś z gorącą wodą ale nie były aż ta...ja robiłam kiedyś z gorącą wodą ale nie były aż takie plastyczne jak te...może miałaś inną mąkę, nie mam pojęcia ale cieszę się, że przepis przypadł Ci do gustu :)Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-92069517252930336782013-02-07T15:59:08.721+01:002013-02-07T15:59:08.721+01:00Pierogi faktycznie bardzo dobre:) a co do ciasta? ...Pierogi faktycznie bardzo dobre:) a co do ciasta? no cóż... ja dodaję gorącą wodę i moim zdaniem efekt jest ten sam co z mlekiem:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-61447303487414786072012-12-19T11:23:19.694+01:002012-12-19T11:23:19.694+01:00biała jest delikatniejsza, ja użyłam zielonej bo i...biała jest delikatniejsza, ja użyłam zielonej bo innej nie miałam!Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-58922628918098027672012-12-18T21:08:34.229+01:002012-12-18T21:08:34.229+01:00To jak to jest z tym porem? Biała część czy zielon...To jak to jest z tym porem? Biała część czy zielona? Bo na fotce jest ewidentnie zielona i to taka raczej włóknista...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-78793707983738886432012-12-13T21:48:03.773+01:002012-12-13T21:48:03.773+01:00Polecam je bo są mega smaczne i choć niespecjalnie...Polecam je bo są mega smaczne i choć niespecjalnie przepadam za kaszą gryczaną to w tych pierogach smakuje mi bardzo, może ta gorycz przytłumiona jest porem..nie wiem ale są pycha1Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-80034013975189022142012-12-13T17:33:50.163+01:002012-12-13T17:33:50.163+01:00Witam.Koniecznie muszę spróbować ten przepis.Ja ró...Witam.Koniecznie muszę spróbować ten przepis.Ja również używam gorącej wody a mimo to ciasto nie daje się równomiernie rozwałkować...środek zawsze grubszy:(Propozycja karmelizowanego pora:)mniam... już zastanawiam się do jakiej potrawy można go jeszcze wykorzystać.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-6895874832063441142012-12-12T13:53:00.410+01:002012-12-12T13:53:00.410+01:00por jest niesamowity, po raz pierwszy jadłam takie...por jest niesamowity, po raz pierwszy jadłam takie cudo smakowe a do pierogów z kaszą pasuje idealnie!Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-76086895587322839132012-12-12T13:25:39.298+01:002012-12-12T13:25:39.298+01:00I pomyśleć, że ja jeszcze nie robiłam pierogów.......I pomyśleć, że ja jeszcze nie robiłam pierogów....<br />Piękne zdjęcia! Przepis świetny, szczególnie ten karmelizowany por :D Dzięki za inspirację :)<br />Pozdrawiam :)Moniahttps://www.blogger.com/profile/12823496302499631176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-67595823646688999992012-12-12T12:41:07.873+01:002012-12-12T12:41:07.873+01:00no wiesz...jak to zabawy? zabawa jest przednia pod...no wiesz...jak to zabawy? zabawa jest przednia podczas lepienia a farsz to pestka:)Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-86563739360491500382012-12-12T12:12:36.700+01:002012-12-12T12:12:36.700+01:00Jak ja kocham te pierozki! :D
Ale neistety baaardz...Jak ja kocham te pierozki! :D<br />Ale neistety baaardzo rzadko je robie, bo z nadziewaniem jest troche'' zabawy'' :)<br />Polecam wszystkim, ktorzy jeszcze nie mieli okazji sprobowac! :)chochlikikuchennehttp://chochlikikuchenne.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-16700568706070155592012-12-12T09:33:51.383+01:002012-12-12T09:33:51.383+01:00no prawie:) ok 12 godzno prawie:) ok 12 godzMałgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-26477374944329031332012-12-12T09:28:52.236+01:002012-12-12T09:28:52.236+01:00Ale, że tak na śniadanie? No co Ty!Ale, że tak na śniadanie? No co Ty!tofkahttps://www.blogger.com/profile/10349247351856055673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-61487257578680652162012-12-12T09:28:00.451+01:002012-12-12T09:28:00.451+01:00sama sobie dogodziłam kochaniutka:) i to z rana ha...sama sobie dogodziłam kochaniutka:) i to z rana hahaMałgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-34605884131493427422012-12-12T09:27:36.609+01:002012-12-12T09:27:36.609+01:00Ja też dodawałam gorącej wody ale nie było tak ela...Ja też dodawałam gorącej wody ale nie było tak elastyczne jak to z mlekiem, poza tym podczas wałkowania zawsze uciekało mi do środka i nie chciało się rozwałkować, było takie jakieś suche, nie lubiłam go! i jeszcze jedno, te pierogi gdy nie zjesz i zostaną na talerzu nie twardnieją! sa nadal miękkieMałgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-31176706013706839302012-12-12T08:59:53.041+01:002012-12-12T08:59:53.041+01:00Dziewczyno, Ty to wiesz jak mi dogodzić. I to z sa...Dziewczyno, Ty to wiesz jak mi dogodzić. I to z samego rana. Przepyszne musiały być. I ten por. Mmmm! Może w weekend sama pokleję trochę.tofkahttps://www.blogger.com/profile/10349247351856055673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-49308548421717550372012-12-11T23:48:35.246+01:002012-12-11T23:48:35.246+01:00Od zawsze dodaję " mocno" ciepłą wodę do...Od zawsze dodaję " mocno" ciepłą wodę do ciasta do pierogów, w ilości tyle ile "ciasto zabierze" dzięki czemu ciasto staje się bardzo elastyczne. Mleka gorącego nie dodawałam, sądzę jednak, że ostateczny rezultat jest taki sam, przynajmniej tak wynika z tego co piszesz.<br /><br />Pozdrawiamy serdecznie<br /><br />Tapenda<br /><br /> Kasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-59343808619284064292012-12-11T23:28:54.084+01:002012-12-11T23:28:54.084+01:00to mleko to cały patent!to mleko to cały patent!Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2388767449838760924.post-80641370294058743272012-12-11T23:21:59.278+01:002012-12-11T23:21:59.278+01:00Doskonałe, ciekawy sposób z tym mlekiem :) POzdraw...Doskonałe, ciekawy sposób z tym mlekiem :) POzdrawiamKamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.com